Pulverslukker 2 kg


Pulverslukker 2 kg, monteret hos dig

Sluk en mindre brand på få sekunder

En pulverslukker skal placeres så man lynhurtigt kan få fat i den. Det kan være i køkkenet, eller f.eks. på en bagtrappe. Det vigtigste er at man ved hvor den er når man har brug for den. 

Husk selv en lille brand hurtigt kan skabe panik, og derfor skal man instiktivt vide hvad man gør. Det er de første sekunder der tæller. 

 

Én pulverslukker til alle typer brande 

En pulverslukker kan slukke mindre brande i f.eks. væsker, elektriske apparater, træ, levende lys o. lign.

Det er vigtigt at man kan bruge den samme pulverslukker uanset hvad der er gået ild i. Hvis man f.eks. har en brandslukker på vand/væske kan den IKKE bruges hvis der f.eks. går ild i en brødrister eller en tørretumbler, pga stor risiko for elektrisk stød. 

De pulverslukkere vi sælger her hos Røgalarmeksperten kan bruges til alle typer at brande. 

 

Hvordan virker en pulverslukker?

Det er let at benytte en pulverslukker. Man tager pulverslukkeren ud af det beslag den sidder i, ved at trække remmem af tappen. Så trækker man den gule split ud og så er den klar.

Man klemmer håndtaget sammen i toppen for at sprøjte pulveret ud. Husk først at klemme håndtaget sammen når du peger på branden, og huske at pege på det der brænder og ikke på selve flammerne. 

Start med små sprøjt med pulver, for at se hvor meget der kræves. Der skal jo også gøres rent bagefter. 

Når branden er slukket, kan pulveret støvsuges op. Husk evt. at tage billeder til forsikringen, hvis det skal meldes der til. 

 

Hvordan ser man om der er tryk nok på pulverslukkeren?

Det er en god idé at kontrolere om der er tryk nok på ens pulverslukker. Pilen skal stå inde i det grønne felt på trykmåleren på siden af håndtaget.

 

Skal pulverslukkeren kasseres efter brug?

Ja! -Når først pulverslukkeren har været brugt, skal man kasserer den. Dels kan pulver sætte sig fast i dysen, så pulverslukkeren ikke virker som den skal, og dels skal man kunne regne med at der er nok pulver i pulverslukkeren næste gang den skal bruges. 

Husk også at kontrolere at viseren i trykmåleren på siden af pulverslukkeren står i det grønne felt. 

Hvor mange pulverslukkere skal man have?

Man kan sige at pulverslukkeren aldrig må være længere væk end man kan få fat i den på få sekunder. Så hvis man f.eks. har et hus med 1. sal og kælder, er det en god idé at have mindst to pulverslukkere i huset. I en lejlighed er én pulverslukker tilstrækkelig. 

Husk også at have en pulverslukker i bilen.  

 

Kan en pulverslukker blive for gammel? 

Ja! -en pulverslukker skal kasseres efter ca 5-6 år. Man kan risikerer at der ikke er tryk på pulverslukkeren hvis den bliver for gammel. 

Der står altid en produktionsdato på pulverslukkere fra Røgalarmeksperten, så man ikke er i tvivl om hvor gammel den er. 

Når en pulverslukker skal kasseres skal den afleveres på en genbrugsstation.