Forskellige typer røgalarmer


Hvilken røgalarm skal man vælge?


Den trådløst serieforbundne røgalarm..........

Disse trådløst serieforbundne kvalitets røgalarmer har 10 års batteritid og vi yder op til 10 års garanti på vores model "Etage10+" som ses her på billedet.


Den enkeltstående røgalarm...............

Disse enkeltstående røgalarmer er testvinder hos forbrugerrådet TÆNK i september 2018. De bruger et stk. 9V batteri, og batteriet skal skiftes hvert år. Vi yder 2 års garanti på disse kvalitets røgalarmer. Serieforbundne- eller enkeltstående røgalarmer?

Der er flere ting man skal overveje inden man beslutter hvilken type røgalarm man skal bruge.

  • Hvor stort et areal skal røgalarmerne dække. Hvis man f.eks. bor i en lille lejlighed, så vil man kunne høre en røgalarm uanset hvor i lejligheden man befinder sig. Men bor man f.eks. i en stor lejlighed med en lang fordelergang, så er det ikke sikkert at man kan høre en røgalarm der gå i gang i den ene ende af lejligheden. Og så har man brug for serieforbundne røgalarmer som kan "snakke" sammen

 

  • Er der soverum der hvor man tænker på at installere røgalarmer. Hvis der er, så er det vigtigt at hvert soverum har en røgalarm installeret. Her er det også en rigtig god idé at benytte serieforbundne røgalarmer, da det kan være svært at høre en røgalarm i et andet rum hvis man sover, og børn kan faktisk sove fra en alarm i deres eget værelse, selvom de hyler meget højt. 

 

  • Kan der opstå en brand et sted som gør at man f.eks. ikke kan komme ud af en bygning. Her tænker vi især på trappeopgange og etageejendomme, hvor der kan opstå en brand i en kælder som gør det umuligt at benytte trappeopgangene. Her skal man også bruge de serieforbundne røgalarmer, da de røgalarmer der sidder i kælderen og på loftet skal give alarmbeskeden videre til de røgalarmer der så sidder på hver etage i trappeopgangen. 

Som man kan se af ovenstående punkter, så er de trådløst serieforbundne røgalarmer det rigtige valg i langt de fleste tilfælde. Det er faktisk kun til mindre lejligheder og parcelhuse i et plan, at de enkeltstående er relevante. Ellers giver de serieforbundne røgalarmer en langt bedre beskyttelse, og en langt hurtigere responcetid.Hvor mange røgalarmer har jeg brug for?


Der er mange der har alt for få røgalarmer

Når vi er ude og snakke med folk om røgalarmer, så hører vi tit at folk siger " Vi har en røgalarm, så vi er godt dækket ind". Men virkeligheden kan desværre meget let være en helt anden. 

Det kan godt være at den ene røgalarm man har, går i gang og man vågner ved det, men hvor længe har branden så været igang inden røgen nåede hen til røgalarmen? Hvis røgalarmen f.eks. sidder i stueloftet i et stort parcelhus, og branden opstår i en tørretumbler i et bryggers bag en lukket dør. Så er det helt sikkert at når røgalarmen går i gang, så har branden udviklet sig virkelig voldsomt inden den når at brænde gennem en bryggersdør. 

Men hvor mange røgalarmer skal man så bruge? 

Som tommelfingerregel kan man sige at der ikke må kunne opstå en brand en sted i huset eller lejligheden hvor der er en lukket dør mellem brandstedet og røgalarmen. Det handler om livsvigtige sekunder hvis en røgalarm ikke kan registrerer røgen med det samme. 

Hvis man f.eks. har et parcelhus med tre soveværelser, en stue, et køkken, et bryggers og en fordelergang. Så vil man skulle bruge en serieforbundet røgalarm i hvert værelse, en i stuen og en i fordelergangen. I køkkenet og bryggerset vil vi anbefale at man benytter en serieforbundet varmealarm da den ikke reagerer på røg, damp og em, men kun på varme (den aktiveres ved 60 grader) Se mere om serieforbundne varmealarmer under punktet "varmealarmer" i menuen.Serieforbundne røgalarmer i trappeopgange

Røgalarmeksperten sætter rigtig mange trådløst serieforbunden røgalarmer op med 10 års batteritid, og det er der naturligvis mange rigtig gode grunde til.

  • For det første er det kvalitetsrøgalarmer som vi yder op til 10 års garanti på.
  • Vi tilbyder en serviceaftale hvor vi kommer ud og renser og tester røgalarmerne med faste intervaller, så du som kunde altid er sikker på at røgalarmerne virker som det skal. 
  • Det er et yders miljørigtigt valg. Røgalarmene bruger kun 1 batteri på 10 år, hvor andre røgalarmer bruger 40 batterier.
  • De er billigere i drift set over 10 år, da der ikke skal skiftes batterier og bruges tid på batteriskift og omkodning af røgalarmerne. 

 

HUSK! -hvis du ønsker tilbud på trådløst serieforbundne røgalarmer til trappeopgange og etageejendomme. Så er det vigtigt at medregne at der skal sidde en røgalarm på hver etage og en i kælderen og på loftet for hver opgang. 

Og det er ligeledes vigtigt at man husker bagtrapperne. De er faktisk vigtigere end fortrapperne, da de ofte er mere brandfarlige på grund af at de tit er lavet helt i træ. 

 Ring allerede i dag på tlf 42 70 69 18 eller bestil et tilbud direkte her fra siden